Meksikanci se oprostili od poslednje VW Bube FOTO

U sredu 10. jula iz Volkswagenove fabrike u gradu Puebla u Meksiku izašao je poslednji primerak modela Beetle.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.07.2019.

09:00

Meksikanci se oprostili od poslednje VW Bube FOTO
Foto: Volkswagen promo

Automobil koji je označio prestanak proizvodnje ovog legendarnog modela ofarban je u Denim Blue nijansu plave i neće biti ponuđen na prodaju već se odmah iz fabrike seli u Volkswagenov muzej u Puebli.

Poslednja proizvedena Buba pripada trećoj generaciji ovog vozila, a predstavljena je 2011. godine. Za nepunih osam godina napravljeno je oko pola miliona jedinica, dok je prethodna generacija koja se proizvodila između 1998. i 2010. prodata u 1,2 miliona primeraka.
Foto: Volkswagen promo
Moderne verzija Bube nisu bile ni previše popularne, ali ni cenovno prostupačne u poređenju sa originalnim modelom koji je za nešto više od sedam decenija proizvodnje napravljen u 21,5 miliona primeraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: