Aston Martin otkrio dizajn DBS GT Zagato FOTO

Britanski proizvođač objavio je rendere skupocenog modela DBS GT Zagato koji će biti izrađen u veoma ograničenoj seriji.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.07.2019.

17:00

Aston Martin otkrio dizajn DBS GT Zagato FOTO
Foto: Aston Martin promo

Aston Martin DBS GT Zagato zasnovan je na modelu DBS Superleggera i ujedno je najnoviji automobil ovog proizvođača koji pripada familiji specijalnih verzija nastalih iz saradnje sa Zagatom.

Osim što će biti izrađen u veoma limitiranoj seriji od svega 19 vozila, DBS GT Zagato će moći da se kupi isključivo u paru sa retro Aston Martinom DB4 GT Zagato Continuation (prikazan takođe na ovim renderima), koji je predstavljen u junu.
Foto: Aston Martin promo
Baš kao i DBS GT Zagato, i DB4 GT Zagato Continuation biće napravljen u samo 19 primeraka, a ova dva automobila zajedno koštaju čak 6 miliona funti (oko 6,7 miliona evra). Za pogon je upotrebljen twin-turbo 5.2 litarski V12, pretpostavlja se iste snage kao i kod DBS Superleggera (725 ks).

Proizvodnja Aston Martina DBS GT Zagato startuje 2020, a ovaj automobil do svojih vlasnika će stići u poslednjm kvartalu te godine.
Foto: Aston Martin promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: