Nova Mazda3 osvojila "Red Dot: Best of the Best"

Mazda je ponovno bila u centru pažnje kada je osvojila nagradu "Red Dot: Best of the Best" za novu generaciju modela Mazda3 čiji minimalistički dizajn izražava japansku estetiku..

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2019.

23:00

Nova Mazda3 osvojila
Foto: Mazda promo

Glavnu Red Dot nagradu za dizajn proizvoda dodeljuje međunarodni žiri stručnjaka za dizajn samo za najizuzetnije proizvode.

Predstavljena početkom ove godine, najnovija verzija Mazde3, Mazdinog najprodavanijeg modela, oblikovana je u skladu sa evoluiranim dizajnom 'KODO: duša pokreta'.

Primajući nagradu zajedno sa Ikuom Maedom, menadžerom globalnog dizajna Mazde Motor Corporation i Jo Stenuitom, evropskim direktorom dizajna, glavni dizajner Mazde3 Jasutake Cučida izjavio je: "Uklonili smo karakterne linije i druge suvišne elemente kako bismo izrazili čistoću japanske estetike i stvorili oblik nastao jednim pokretom koji je prividno jednostavan, ali istovremeno i duboko izražajan. Nivo rafiniranosti stvoren je radom ljudskih ruku sa ogromnim iskustvom i mi smo oduševljeni što je to prepoznala i globalna dizajnerska zajednica".
Foto: Mazda promo
Uz nagrađivani izgled, Mazda3 pruža vozaču i putnicima iskustvo koje je usmereno na čoveka. Ponašanje automobila se oseća potpuno prirodno, dok se istovremeno filtriraju nepoželjni uticaji sa kolovoza. Dizajn kabine i raspored komponenti poboljšavaju upotrebljivost kako bi se sprečili neudobnost i umor.

Ovo je takođe prvi model koji koristi Mazdin novi revolucionarni Skyactiv-X motor - prvi serijski benzinski motor na svetu sa kompresionim paljenjem koji kombinuje prednosti benzinskih i dizel motora, pružajući nisku potrošnju i veliki obrtni moment, a istovremeno smanjujući štetne emisije.

Mazda3 i drugi nagrađivani proizvodi iz 48 kategorija proizvoda (uključujući automobile i motocikle) biće izloženi na izložbi "Dizajn na pozornici" u Red Dot Design muzeju u Esenu i stekli su pravo da nose simbol Red Dot.
Foto: Mazda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: