Ford Explorer se vraća u Evropu

Posle nekoliko godina odsustva sa evropskog tržišta, Ford će vratiti svoj popularni SUV na "Stari kontinent".

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.07.2019.

18:00

Ford Explorer se vraća u Evropu
Foto: Ford promo

Ford je pre nekoliko meseci predstavio novu generaciju Explorera, koji bi mogao da se nazove "američkim Golfom" u smislu popularnosti u "narodu".

Od kako je Ford predstavio Explorer 1990, Amerikanci su poludeli za njim pa je prodat u 7,5 miliona primeraka, a posebno je popularan kod snaga reda.

Međutim, s obzirom na loš prijem Explorera sa V6 motorom u Evropi, šesta generacija će stići samo u elektrifikovanoj verziji. Plug-in hibrid Explorer pokreće trolitarski EcoBoost V6 turbo-benzinac od 350 KS uparen sa elektromotorom snage 100 KS, a ukupni obrtni momenat je 840 Nm.

Snaga se na sva četiri točka prenosi desetobrzinskim automatikom, a Explorer bi na samo električnu energiju trebalo da ima autonomiju od 40 kilometara.

U kabini šeste generacije Explorera nalazi se najnovija tehnologija s robusnom i vrhunskom završnom obradom, uz instrument tablu veličine 12,3 inča.
Foto: Ford promo
Osnovna oprema nudi bogat paket: 10,1-inčni ekran osetljiv na dodir, Ford SYNC 3, priključak za modem Ford Pass i audio sistem Bang&Olufsen, prednj sedišta sa grejanjem, te moderni bezbednosni sistema praćenja trake, start/stop, inteligentni sistem kontrole brzine s prepoznavanjem saobraćajnih znakova, funkcija kočenja u hitnom slučaju...

Explorer poseduje i sedam različitih oblika vožnje u zavisnosti od terena kojim se kreće, a na rotacioni kontrolor biraju se sistemi: Normal, Sport, Dirt Road, Slippery, Trailer, Eco i dodatne posebne postavke za duboki sneg ili pesak.

Ford Explorer se u Evropi očekuje krajem 2019. u paketima opreme ST-Line i elegantnom Platinum.
Foto: Ford promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: