Opel "osvežio" Astru – isto lice, novo srce FOTO

Nemački proizvođač Opel predstavio je "osveženu" Astru koju opisuje kao najefikasniju u istoriji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 04.07.2019.

09:00

Opel

Astra se nije nimalo promenila spolja, ali je doživela značajno poboljšanja u unutrašnjosti, pre svega pod haubom.

To uključuje trocilindarske 1,2 i 1,4-litarske turbo-benzinske agregate iz PSA grupacije snage 110 KS i 195 Nm te 145 KS i 236 Nm.
Opel tvrdi da je njihova prosečna potrošnja 5,2-5,9 litara na 100 kilometara po novim WLTP standardima.

Manji od dva motora dolazi isključivo sa šestobrzinskim manuelnim menjačem, dok je 1,4 motor uparen sa sedmostepenom varijabilnom transmisijom.
Tu su i novi dizeli – 1,5-litarska jedinica dolazi u varijantama sa 105 KS i 260 Nm te 122 KS i 300 Nm, sa manuelnim menjačem kao standardnom opcijom, uz mogućnost doplate za devetostepeni automatik, prvi u Opelovoj istoriji.

Nemački proizvođač koji je u vlasništvu francuske PSA grupacije tvrdi da je emisija zračenja štetnih gasova smanjena za 17% zahvaljujući naprednom izduvnom sistemu koji se sastoji od pasivnog oksidacionog katalizatora, AdBlue injektora, SCR katalizatora i DPF-a (Diesel Particulate Filter).
Redizajn nije unapredio potpuna LED svetla, ali je Opel dodao novine poput digitalne zadnje kamere za precizniji pregled saobraćaja iza automobila.

Osvežena Astra je dobila i potpuno digitalnu kontrolnu tablu, te proširene funkcije multimedijalnog sistema sa 8-inčnim ekranom.
Three Cylinders 1.2 Direct Injection Turbo
9-Speed AT HydraMatic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: