Iako još ne postoji, Teslin kamionet je već traženiji od "moćnog" F-150

Iako još nije predstavljen, Teslin budući kamionet trenutno privlači veću pažnju javnosti od vladara klase Forda F-150.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 03.07.2019.

09:00

Iako još ne postoji, Teslin kamionet je već traženiji od

Portal AutoWise je koristio geografske podatke više od 100.000 tvitova kako bi analizirao gde koji model privlači više pažnje. Utvrđeno je da se o Teslinom pik-apu "priča" u više država nego o Fordovom moćnom F-150.

Geografski gledano, automobil koji još nije predstavljen je interesantniji stanovnicima Zapadne obale, dobrog dela Srednjeg zapada i severoistoka SAD, dok F-150 i dalje ima dominantan položaj u konzervativnijim delovima kao što su južne države.

Vrlo je važno naglasiti da se ovde pravi paralela između jednog od najuspešnijih modela automobila svih vremena i vozila koje još nije ni predstavljeno i o čijem se izgledu i specifikacijama još uvek samo spekuliše.

Osnivač i direktor Tesle Ilon Mask je istakao da mu je Pickup već omiljeni model i da očekuje da nadmaši po prodaji pristupačni Model 3.

Planovi Tesle da ubrzo lansira svoj kamionet, te velika popularnost koju je privukao novi igrač na EV tržištu Rivian sa svojim električnim SUV-om i kamionetom, naterali su gigante poput Forda i General Motorsa da ulože ogromne količine novca u razvoj svojih električnih pik-apova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: