Opel predstavio i "običnu" Corsu F – od 75 do 130 KS FOTO

Mesec dana nakon premijere nove Corse kao električnog automobila, Opel je konačno predstavio i novu generaciju svog kompaktnog hečbeka sa konvencionalnim motorima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

16:00

Opel predstavio i
Foto: Opel promo

Očekivano "obična" Corsa F izgleda isto kao i Corsa-e, s tim što je osnovni pogon tradicionalni 1,2-litarski atmosferski benzinac sa 75 KS uparen isključivo sa petobrzinskim manuelnim menjačem.

Kome je potrebno više snage, Opel nudi i dva turboagregata iste zapremine, slabiji sa 100 KS i 205 Nm, te jači sa 130 KS i 230 Nm.

Slabija varijanta je uparena sa šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatikom, dok snažnija ima samo automatsku transmisiju.

Najsnažnija Corsa F ubrzava iz mesta do 100 km/h za 8,7 sekundi, dok je maksimalna brzina 188 km/h.
Foto: Opel promo
Nova Corsa će kasnije dobiti i dizel pogon, a u pitanju je 1,5-litarski turbo-agregat sa 102 KS i 250 Nm.

Kao i električna Corsa, i "obična" će biti dostupna sa LED matriks farovima koji debituju u ovom segmentu, a kao dodatna oprema su moguća adaptivna svetla sa osam LED elemenata.
Foto: Opel promo
Ona će u tandemu sa kamerom visoke rezuolucije automat automatski prilagođavaju svetlosni snop i omogućavaju optimalnu vidljivost.

U najlakšoj verziji Opelov mališan će težiti svega 980 kilograma, bez vozača. Nova Corsa je dugačka 4,06 metara, slično kao prethodna verzija, dok je linija krova spuštena za 48 milimetara, ali bez negativnog uticaja na prostor za glavu svih putnika, uključujući one na zadnjoj klupi.
Foto: Opel promo
Za razliku od Corse E, putnici u novoj Corsi sede 28mm bliže tlu.

Opel će novu Corsu prodavati u paketima opreme Edition, Elegance i GS Line, dok će sportske verzije GSi i OPC stići nakon što se ustali na tržištu i biti konkurentni Ford Fiesti ST i Volkswagen Polu GTI.
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: