VW T-Roc kabriolet VIDEO

SUV sa otvorenim krovom nije nova ideja, ali su slične zamisli uglavnom ostajale na nivou dizajnerskih studija.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2019.

10:30

VW T-Roc kabriolet VIDEO
VW T-Roc - ilustracija (Foto: Volkswagen promo)

Volkswagen je ipak odlučio da napravi produkcijski SUV T-Roc sa otvorenim krovom, a automobil je trenutno u fazi ispitivanja na javnim putevima. Pretprodukcijsko test-vozilo snimljeno je potpuno prekriveno maskirnom folijom kako bi se konačan dizajn sakrio od radoznalih pogleda do same premijere. Slično kao što je to pre par godina uradio Range Rover koji je Evoque kabriolet zasnovao na verziji sa tvrdim krovom, VW je T-Roc Cabrio bazirao na standardnoj verziji ovog modela, pa će i ponuda motora biti preuzeta od tog SUV-a.

Bazični benzinac biće 1.0 TSI sa 115 ks (85 kW), u kombinaciji sa šestobrzinskim manuelnim menjačem i prednjim pogonom. Pored njega, biće dostupan i 1.5 TSI sa 150 ks (110 kW), a menjač u ovom slučaju može biti šestobrzinski manuelni (isključivo pogon na prednje točkove) ili sedmostepeni automatizovani sa duplim kvačilom (pored prednjeg, na raspolaganju je i pogon na sva 4 točka).

Benzinsku ponudu zaokružiće 2.0 TSI sa 190 ks (140 kW), uparen sa sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom i pogonom 4x4.

Najslabiji dizelaš biće 1.6 TDI sa 115 ks (85 kW), šestobrzinskim manuelnim menjačem i prednjim pogonom. Pored njega, u opciji su i dve 2.0 TDI jedinice. Slabija raspolaže sa 150 ks (110 kW), a kupci će moći da biraju između šestostepenog manuelnog i sedmobrzinskog automatizovanog menjača sa dvostrukim kvačilom, kao i između prednjeg i pogona 4x4. Snažniji 2.0 isporučuje 190 ks (140 kW) i uparen je ekskluzivno sa sedmostepenim menjačem sa duplim kvačilom i pogonom na sva 4 točka. VW T-Roc

Cabrio debitovaće krajem ove ili početkom naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: