Zavirite u BMW Serije 8 Gran Coupe FOTO

Posle prvih fotografija spoljašnjosti, na Internet su dospele i slike iz putničke kabine Serije 8 Gran Coupe, uoči zvanične premijere ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2019.

11:30

Zavirite u BMW Serije 8 Gran Coupe FOTO
Foto: BMW promo

Gran Coupe je treći model iz nove familije BMW-a Serije 8, nakon kupea i kabrioleta, i predstavlja kompromis između luksuzne limuzine, sa prostorom za 4 putnika, i sportskog kupea.

U odnosu na Seriju 8 kupe i kabrio, Gran Coupe ima nešto veće međuosovinsko rastojanje, dok je linija krova malo produžena, pre nego što počinje da se spušta ka zadnjem delu automobila. To je omogućilo da BMW Serije 8 Gran Coupe ima dovoljno mesta da se na zadnja dva sedišta komforno smeste dve odrasle osobe.
Foto: BMW promo
Što se tiče komandne table, ona je praktično identična kao u prva dva modela Serije 8 i na nivou je Serije 7, kada su u pitanju kvalitet i savremene tehnologije.

Potpuno digitalna instrument tabla sastoji se od velikog 12,3-inčnog ekrana ispred vozača, dok se na centralnoj konzoli nalazi 10,25-inčni displej multimedije. Kokpit takođe obiluje ukrasnim detaljima od brušenog metala, koji su osim na volanu, ventilacionim otvorima i središnjoj konzoli uočljivi i na vratima.

Verzija koja je prikazana na fotografijama ima dvobojnu kožni enterijer u dva tona, a delovi komandne table presvučeni su Alkantarom.
Foto: BMW promo
Konfiguracija sedišta je 2+2, ali je moguće da će BMW ponuditi i manje luksuznu opciju sa klasičnim zadnjom klupom na kojoj će biti mesta za tri putnika.

Kada je reč o putnicima koji sede pozadi, njima je na raspolaganju poseban klaster komandi klima-uređaja, tako da mogu sami da podešavaju temperaturu, a tu su i dva USB priključka.
Foto: BMW promo
BMW će 25. juna zvanično predstaviti Seriju 8 Gran Coupe, a prvo pojavljivanje pred širom publikom dogodiće se najvreovatnije u septembru, na frankurtskom auto-salonu.

Što se tiče motorizacije, očekuje se da kupcima budu ponuđeni 6-cilindarski 3.0 turbo dizelaš sa 340 ks u verziji 840d, zatim benzinac M850i sa twin-turbo 4.4 V8 koji proizvodi 530 ks, a u vrhu game nešto kasnije smestiće se M8 Gran Coupe, u opcijama sa 600 i 625 ks.
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: