Jeep započinje elektrifikaciju, prvi hibridni modeli stižu na sajam u Torinu

Tri meseca nakon svetske premijere modela Renegade Plug-in Hybrid održane na ženevskom auto-salonu, italijanskoj publici biće predstavljen ovaj model, kao i Compas sa hibridnim pogonom.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 15.06.2019.

13:00

Jeep započinje elektrifikaciju, prvi hibridni modeli stižu na sajam u Torinu
Foto: Jeep promo

Prvi elektrifikovani Jeep biće izložen na torinskom sajmu automobila (19-23. juna).

Renegade Plug-in Hybrid (PHEV) za pogon koristi 4-cilindarski 1.3 litarski turbo-benzinac uparen sa elektromotorom. Ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosi 240 ks (177 kW), a automobil od 0 do 100 km/hstiže za oko 7 s.
Foto: Jeep promo
Sa potpuno napunjenom baterijom, Renegade PHEV može da pređe i do 50 km u čisto električnom režimu rada (bez aktiviranja benzinca). Jeep ističe da je prosečna emisija ugljen-dioksida ovog modela svega 50 g/km, što Renegade PHEV čini najekološkijom verzijom ovog SUV-a do sada.
Foto: Jeep promo
Proizvođač tvrdi da uvođenjem hibridnog pogonskog sistema Renegade nije izgubio ništa od svojih terenskih svojstava. Pored ovog automobila, Jeep će u Torinu izložiti i Compass PHEV opremljen identičnim hibirdnim pogosnkim sistemom.
Foto: Jeep promo
Foto: Jeep promo
Foto: Jeep promo
Foto: Jeep promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: