Svetska premijera: Novi Bentley Flying Spur – superluksuzan i superbrz FOTO

Bentley je predstavio najnoviju, treću generaciju svoje luksuzne limuzine.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2019.

13:20

Svetska premijera: Novi Bentley Flying Spur – superluksuzan i superbrz FOTO
Foto: Bentley promo

Bentley Flying Spur za 2020. deli dizajnerski jezik sa novim Continentalom GT Coupe, a automobil debituje sa moćnim W12 motorom.

Najnovija generacija porasla je u odnosu na prethodnika, pa dužina vozila sada iznosi 5.304 mm, dok je meuosovinsko rastojanje povećano za 130 mm, na 3.195 mm.
Foto: Bentley promo
Automobil ima 4 sedišta, od kojih su ona pozadi dizajnirana kao dve zasebne fotelje, dok široka zadnja vrata omogućavaju lak pristup kabini putnicima koji sede nazad.

Flying Spur je opremljen najnovijom tehnologijom LED matrix farova, a auto je standardno postavljen na 21-inčne alu felne. Uz doplatu su dostupni i opcioni točkovi od 22 inča.
Foto: Bentley promo
Kupcima je na raspolaganjju i veliki panoramski sunčani krov, a po prvi put na jednom savremenom modelu marke Bentley, zaštitni znak brenda - figurica “Flying B” na vrhu haube - može da se automatski uvlači i izvlači.

Proizvođač je uveo i neke retro detalje u novi Flying Spur, poput vertikalno orijentisane rešetke na maski hladnjaka, inspirisane modelom S1 Continental Flying Spur iz 1957. godine.
Foto: Bentley promo
U ponudi će biti čak 17 boja karoserije, a ukrasni detalji na spoljašnjosti mogu biti svetlo-hromirani ili u crnoj završnoj obradi. Kupci će takođe moći da izaberu jednu od 15 nijansi i dezena presvlaka za sedišta.

Kabina je opremljena i velikim, 12,3-inčnim ekranom osetljivm na dodir koji se nalazi na centralnoj konzoli. Međutim, na prvim promo fotografijama displej se ne vidi, jer se može u potpunosti zarotirati i "sakriti" iza panela komandne table.
Foto: Bentley promo
U standardnu opremu spada i audio-uređaj sa 10 zvučnika, a uz doplatu se može uživati i u Bang & Olufsen sistemu od 1.500 vati, sa 16 zvučnika, ili u vrhunskom Naim uređaju od 2.200 vati, sa čak 22 zvučnika.

U srcu modela Flying Spur je pomenuti twin-turbo 6.0 W12 koji isporučuje 635 ks (467 kW) i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na sva 4 točka putem 8-stepenog automatika sa duplim kvačilom, a važno je napomenuti i da je ovo prvi Bentley sa sistemom upravljanja na svim točkovima.
Foto: Bentley promo
Iako težak skoro 2,5 tona (2.435 kg), novi Flying Spur ubrzava 0-100 km/h za svega 3,8 s, pre nego što dostigne maksimalnih 333 km/h.

Bentley će početi da prima narudžbine za ovaj model tokom jeseni, a prve isporuke planirane su za početak 2020. godine. Cena za sada nije otkrivena.
Foto: Bentley promo
Foto: Bentley promo
Foto: Bentley promo
Foto: Bentley promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: