Prvi pogled u Kia XCeed otkriva digitalnu instrument tablu

Kia nastavlja seriju tizera uoči premijere svog kompaktnog “kros” hečbeka.

Podeli
Foto: Kia promo
Foto: Kia promo

Na najnovijoj fotografiji prikazan je detalj iz kokpita modela XCeed – potpuno digitalna instrument tabla. Umesto konvencionalnih, analognih instrument satova, ispred vozača se nalazi 12,3-inčni ekran, kao u Kia modelima više klase, poput luksuzne limuzine K900 ili velikog SUV-a Telluride.

Proizvođač ističe visoku rezoluciju ovog displeja od 1920x720 piksela, koja omogućava izuzetan grafički prikaz sadržaja. Vozač će moći izabere jedan od ponuđenih predefinisanih prikaza ekrana, a na priloženoj fotografiji vide se brzinomer i obrtomer – oba instrumenta sadrže i analogni i digitalni grafički prikaz, dok je polje između njih rezervisano za podatke sa putnog računara. U levom donjem uglu je pokazivač nivoa goriva, a u desnom indikator temperature rashladne tečnosti u motoru.

Osim toga, u jednom od programiranih modova moguće je preko celog ekrana prikazati navigaciju. Fotografija takođe otkriva da će vozač imati mogućnost odabira jednog od dva režima vožnje – Normal i Sport.

Kia XCeed bazirana je na regularnoj verziji kompaktnog hečbeka Ceed poslednje generacije, a svetska premijera novog modela zakazana je za 26. jun.

Kia XCeed - tizer (Foto: Kia promo)
Kia XCeed - tizer (Foto: Kia promo)

strana 1 od 67 idi na stranu