Koliko će koštati Opel Corsa na struju?

Opel je u Nemačkoj objavio cene električne verzije nove Corse.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 05.06.2019.

13:15

Koliko će koštati Opel Corsa na struju?
Foto: Opel promo

Kao što je nemački proizvođač i obećao, najniža cena modela Corsa-e ne prelazi 30 hiljada evra. Na domaćem tržištu najjeftinija Corsa na struju košta 29.900 evra, sa uračunatim PDV-om.

Ova cena je obračunata bez subvencija za električne automobile, pa će u realnosti automobil biti i jeftiniji. Poređenja radi, električni Renault Zoe koji pripada istoj klasi vozila i koji se već nekoliko godina prodaje na evropskom tržištu, ima sličnu cenu u Nemačkoj.
Foto: Opel promo
Bazična verzija Corse-e opremljena je, između ostalog, automatskom “klimom”, sa opcijom aktiviranja daljinskim putem, električnom parkirnom kočnicom, beskontaktnim otključavanjem i startovanjem vozila, kao i multimedijalnim sistemom sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir, sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama za povezivanje sa smartfon uređajima.

U standardnu opremu spadaju i sistemi asistencije vozaču, kao što je upozorenje na moguć čeoni sudar sa funkcijom automatskog kočenja u slučaju da ljudska reakcija izostane, a tu je funkcija detekcije pešaka na putu i pomoć za održavanje automobila u okvirima vozne trake kojom se kreće.
Foto: Opel promo
Kupcima je na raspolaganju i bolje opremljena Corsa-e Edition, koja košta od 30.650 evra, kao i najskuplji First Edition model, koji se prodaje za 32.900 evra.

Opel Corsa-e First Edition pored ostalog ima i standardne LED farove, 17-inčne alu felne, dvobojnu karoseriju i digitalnu instrument tablu.
Foto: Opel promo
Podsećamo, nova generacija modela Corsa debitovala je krajem marta upravo sa električnom verzijom koja ima motor od 136 ks (100 kW) i 260 Nm. Opel je saopštio da prema novom, WLTP mernom standardu Corsa-e ima autonomiju u vožnji od oko 330 km.

Električna energija skladišti se u baterijama kapaciteta 50 kWh, a na raspolaganju su tri režima vožnje: Normal, Eco i Sport.
Foto: Opel promo
Kada je reč o performansama, Corsa-e od 0 do 50 km/h ubrzava za samo 2,8 s, dok joj do stotke treba 8,1 s. Uz pomoć brzog punjača baterije se mogu dopuniti do 80% maksimalnog kapaciteta za 30 minuta.

Iako su cene električne Corse već poznate, ovaj automobil će do prvih vlasnika stići tek u proleće 2020. godine.
Foto: Opel promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: