Mii Electric je prvi Seat na struju

Španski proizvođač najavio je da će u septembru početi da prima narudžbine za električnu verziju malog gradskog modela Mii.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

18:00

Mii Electric je prvi Seat na struju
Foto: Seat promo

Seat Mii Electric je prvi produkcijski model u gami ovog proizvođača. Automobil će imati svetsku premijeru kasnije ove godine u Oslu, s obzirom da je Norveško tržište u Evropi najviše naklonjeno električnim vozilima.

Očekuje se da, poput sestrinskih modela na struju - Volkswagena e-Up! i Škode Citigo-e iV, i Seat Mii Electric za pogon koristi elektromotor sa 83 ks (61 kW) i 210 Nm. Za skladištenje električne energije biće upotrebljena baterija kapaciteta 36,8 kWh, što bi trebalo da obezbedi autonomiju u vožnji od oko 265 km.

Ako i ostale specifikacije budu identične kao kod modela Citigo-e iV, koji je debitovao krajem maja, Seat Mii Electric će ubrzavati 0-100 km/h za oko 12,5 s, dok će maksimalna brzina iznositi 130 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: