Novi Mercedes GLA stiže u septembru, planiran i AMG 45 S sa 416 KS

Prvi GLB model nije jedini Mercedesov kompaktni SUV koji će debitovati ove godine. U septembru stiže i nova generacija GLA.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2019.

20:15

Novi Mercedes GLA stiže u septembru, planiran i AMG 45 S sa 416 KS
Redizajnirana prva generacija GLA 2018 (Foto: Mercedes-Benz promo)

I dok je "kockasti" GLB predstavljen u Kini, druga generacija najpristupačnijeg SUV-a iz Daimlera je planirana za sajam u Frankfurtu.

Šest godina nakon debija ovog modela, Mercedes ga je modernizovao kako bi parirao konkurentima Audiju Q2 i BMW-u X2.

Nova generacija GLA bi trebalo da prati isti recept koji je iskoristila A-klasa.

S obzirom da nova era Mercedesovih kompaktnih modela u suštini ima isti enterijer, to bi trebalo da bude slučaj i sa GLA.

Dovoljno je pogledati A, B ili CLA klasu kako bi se stekla ideja kako će izgledati kontrolna tabla, koja će biti vrlo slična i na novom GLB.

Što se tiče pogona, očekuje se da u osnovnoj verziji u ponudi bude 1,3-litarski turbobenzinac razvijen u saradnji sa Renault-Nissan alijansom, a za veću "konjažu" biće zadužen 2,0-litarski agregat.

Kupci će moći da biraju između manuelnog i automatskog menjača, kao i pogonom na prednjoj osovini ili na sva četiri točka.

Mediji spekulišu i da će vremenom stići AMG 35 i AMG 45 verzije visokih performansi, sa 302 i 416 KS za "perjanicu" sa oznakom S.

Za razliku od prve generacije, novi GLA neće biti osnova za novi Infiniti QX30, jer Nissanov premijum brend smatra da GLA nije dovoljno uspešan proizvod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: