FIAT ulaže 4 milijarde dolara u Brazil kako bi se vratio na vrh

Najavljena su značajna ulaganja u najveću latinoameričku ekonomiju.

Podeli
Brazilski FIAT Argo Trekking - ilustracija (Foto: FCA promo)
Brazilski FIAT Argo Trekking - ilustracija (Foto: FCA promo)

FIAT Chrysler Automobiles (FCA) planira u Brazilu investicije u vrednosti od 4 milijarde dolara, u narednih 5 godina, saopštio je taj proizvođač automobila.

To je za skoro pola milijarde više nego što je FCA prvobitno hteo da uloži u najveću zemlju Južne Amerike, piše Auto News.

Kako je naveo izvršni direktor kompanije, Majk Menli, novac će između ostalog biti utrošen i na povećanje kapaciteta fabrike u kojoj se izrađuju vozila marke Jeep u Brazilu, i to sa sadašnjih 250.000 na 350.000 hiljada godišnje.

Pored toga, FCA planira da u Brazilu izgradi novu fabriku u kojoj bi se sklapali efikasniji turbo motori. Takođe, u planu je lansiranje 15 potpuno novih ili restilizovanih modela marke FIAT u periodu do 2024. godine, kao i najmanje 10 novih modela brendova Jeep i Ram.

Jeep Renegade za 2019. (Foto: FCA promo)
Jeep Renegade za 2019. (Foto: FCA promo)

"Želimo da osiguramo da brend FIAT ostane snažan na brazilskom tržištu, jer je ta marka veoma važan deo našeg ukupnog poslovanja u Brazilu", kazao je Menli.

Brazil je veoma bitno tržište za FCA jer je to jedina zemlja izvan Severne Amerike gde je kompanija ostvarila profit u prvom kvartalu 2019. godine.

Osim toga, FIAT je godinama unazad izuzetno jak u Brazilu, a bio je vodeći auto-brend po prodaji duže od jedne decenije, sve do 2015.

Italijanski proizvođač u ovoj zemlji ima fabriku u kojoj izrađuje motor i menjače, kao i 8 modela automobila. Ukupni kapacitet pogona je 800.000 vozila i 1,1 milion motora i menjača godišnje.

U Brazilu se takođe proizvode dva modela marke Jeep - Renegade i Compass.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 70 idi na stranu