Honda počinje da prima rezervacije za svoj prvi električni automobil

Kupci na odabranim evropskim tržištima mogu da rezervišu Hondu "e" koja je u formi prototipa predstavljena na ovogodišnjem ženevskom auto-salonu.

Podeli
Foto: Honda promo
Foto: Honda promo

Za sada je ovaj urbani model na struju moguće rezervisati u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj i Norveškoj. Potencijalni kupci to mogu da učine putem veb sajta, uz polaganje depozita sa mogućnošću povraćaja novca.

Na taj način, oni će imati prioritet kada budu naručivali svoje vozilo.

Knjiga narudžbina otvara se kasnije ove godine, a prve isporuke automobila svojim vlasnicima očekuju se u proleće 2020. godine.

Honda e Prototype iz Ženeve 2019. (Foto: Honda promo)
Honda e Prototype iz Ženeve 2019. (Foto: Honda promo)

Honda je pre dve godine iznenadila ljubitelje automobila kada je na Sajmu u Frankfurtu prikazala koncept malog električnog automobila Urban EV.

U martu ove godine, na ženevskom auto-salonu, predstavljena je pretprodukcijska verzija (e Prototype) za koju u Hondi kažu da izgleda gotovo identično kao serijski automobil koji će do kraja godine stići u evropske prodajne salone.

Japanska kompanija nije otkrila specifikacije serijske verzije, ali poznato je da "e Prototype" ima autonomiju u vožnji od preko 200 km i da je potrebno 30 minuta da se baterije dopune do 80% kapaciteta.

Vesti

strana 1 od 70 idi na stranu