Volvo će ići i ispod XC40?

Volvo ne odbacuje mogućnost proizvodnje potkompaktnih automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.05.2019.

15:00

Volvo će ići i ispod XC40?
Volvo XC40 - illustracija (Foto: Volvo promo)

Već nekoliko godina se spekuliše da će Volvo lansirati Seriju 20, sa manjim automobilima od modela iz Serije 40, pre svega kompaktnog SUV-a XC40.

Da u ovim glasinama ima nešto više od običnih spekulacija, potvrdio je prvi čovek kompanije Volvo, Hokan Samuelson, piše AutoExpress.

"Već smo se spustili korak niže sa modelom XC40, koji je sada naš najmanji SUV, tako da 'nikad ne reci nikad' kada je u pitanju proizvodnja novog, još manjeg vozila”, kazao je Samuelson.

On je dodao da je u auto-industriji sada prisutan trend da i mali automobili mogu biti premijum klase.

"Trenutno nemamo u planu potkompaktni SUV, ali smatram da je dobra ideja napraviti jedan takav model”, zaključio je direktor kompanije Volvo.

Najmanji SUV marke Volvo trenutno je pomenuti XC40, koji je u klasi modela kao što su BMW X1, Mercedes-Benz GLA ili Audi Q3.

U slučaju da potkompaktni Volvo SUV dobije zeleno svetlo za proizvodnju, glavni rivali bi mu bili modeli poput Audija Q2 ili MINI-ja Countryman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: