Boja koja pravi razliku: Lexus predstavio LC 500h "Mat prototip" FOTO

Lexusov top kupe prikazan je na auto-salonu u Barseloni kao prototip u boji za koju je inspiracija pronađena u narandžastim nijansama kakve nastaju pri zalasku sunca.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 11.05.2019.

15:30

Boja koja pravi razliku: Lexus predstavio LC 500h
Foto: Lexus promo

LC 500h "Mat prototip" (Matte Prototype) je još jedan primer napora Toyotinog prestižnog brenda da nastavi sa inovacijama, ovoga puta koristeći specijalne boje sa originalnim teksturama.

Prototip je ofarban u nijansu nazvanu "svemirsko narandžasto", koja je inspirisana narandžastim tonovima koji se mogu videti kada gledate prema suncu na zalasku.
Foto: Lexus promo
U Lexusu tvrde da ova spektakularna boja, mat završne obrade, omogućava da LC 500h izgleda još moćnije, uz kontrastne polu-mat crne točkove od 21 inča, krov od ugljeničnih vlakana i aktivni zadnji spojler.

Upotreba boje "svemirsko narandžasta" prenosi se i u kabinu, gde je korišćena kao kontrastni element na instrument tabli, upravljaču i oplatama vrata.
Foto: Lexus promo
Podsećamo, Lexus LC 500h za pogon koristi hibridni sistem u čijme je srcu 3.5 V6 benzinac, koji uz pomoć elektromotora razvija ukupno 359 ks (264 kW).

Automobil iz mesta do stotke stiže za nešto manje od 4,7 s, a maksimalna brzina je 250 km/h.
Foto: Lexus promo
Foto: Lexus promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: