Škoda Superb za 2020. debituje 23. maja, stiže i plug-in hibrid

Škoda će restilizovani model predstaviti u Bratislavi, u sklopu održavanja Svetskog prvenstva u hokeju na ledu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.05.2019.

15:00

Škoda Superb za 2020. debituje 23. maja, stiže i plug-in hibrid
Aktuelni Superb - ilustracija (Foto: Škoda promo)

U okviru redizajna aktuelne, treće generacije Superb će po prvi put dobiti i plug-in hibridnu verziju, koja će imati oznaku Superb iV.

Restilizovani model biće zvanično predstavljen 23. maja, u danu kada se na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu igraju četvrtfinalne utakmice.

Očekuje se da će Superb pretrperi manje “zatezanje bora”, a najvažnija novina svakako je pomenuti plug-in hibrid. To je ujedno i prva serijska Škoda koja će biti elektrifikovana.

Pogonski sistem trebalo bi da bude preuzet iz redizajniranog Volkswagena Passat GTE, a u tom slučaju ispod haube će se naći 1.4 litarski benzinac sa 115 ks (85 kW), potpomognut elektromotorom.

Podsećamo, u Passatu GTE hibridni sistem proizvodi 218 ks (160 kW), a automobil može da pređe do 55 km ako se vozi samo na struju (prema novom WLTP ciklusu), odnosno do 70 km (prema staroj NEDC mernoj proceduri).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: