Ferrari će predstaviti novi hibridni superautomobil do kraja meseca

Novi automobil zauzeće u gami Ferrarija poziciju iznad modela 812 Superfast.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.05.2019.

10:30

Ferrari će predstaviti novi hibridni superautomobil do kraja meseca
Ferrari 812 Superfast - detalj (Foto: Ferrari promo)

Ferrari je nedavno predstavio poslovne rezultate za prvi kvartal 2019, a najviše se govorilo o finansijama. Ipak, jedan od čelnika kompanije, Louis Camilleri, izneo je i neke detalje o budućim modelima.

Camilleri je naveo da će ranije najavljeni model sa hibridnim pogonom imati premijeru krajem maja u Maranelu. Prema njegovim rečima, u pitanju je vozilo koje će u proizvodnom programu Ferrarija biti pozicionirano iznad modela 812 Superfast.

To ne mora nužno da znači da će novi automobil biti "grand tourer", već da bi mogao samo da bude skuplji ili snažniji/brži od Ferrarija 812 Superfast.

Spekuliše se da će kombinovana snaga hibridnog sistema prevazilaziti onu u modelu 488 Pista, koji za pogon koristi 3.9 litarski twin-turbo V8 motor sa 720 konjskih snaga i 770 Nm obrtnog momenta.

Nakon prezentacije u Maranelu, novi model bi do kupaca trebalo da stigne početkom 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: