Predsednik FIA Žan Tod posetio Auto-moto savez Srbije FOTO

Prvi čovek Svetske automobilske federacije (FIA) i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima, Žan Tod, doputovao je sinoć u Beograd, gde su ga dočekali i ugostili predsednik AMSS Dejan Stojić i generalni sekretar AMSS Milan Nikolić, nakon čega je usledila i zvanična poseta Auto-moto savezu Srbije (AMSS).

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 09.05.2019.

14:10

Predsednik FIA Žan Tod posetio Auto-moto savez Srbije FOTO
Milan Nikoliæ, Žan Tod i Dejan Stojiæ (Foto: AMSS promo)

"Radujem se svakom novom projektu koji AMSS sprovodi, čime naša porodica klubova pokazuje svu snagu zajedničkog truda i rada u oblasti mobilnosti i razvoja auto sporta, kojem smo posvećeni svih ovih godina."

"Ponosan sam i na veliki broj takmičenja koji se pod okriljem AMSS organizuju u Srbiji, a siguran sam da će taj trend rasta biti uspešno nastavljen i u narednim godinama. Imam apsolutno poverenje u novoizabrano rukovodstvo, jer znam da će slediti princip rada koji smo i do sada negovali", istakao je Žan Tod, dodavši da FIA godinama unazad uspešno sarađuje sa AMSS kao svojim dugogodišnjim članom, ne samo kroz brojne projekte koje AMSS sprovodi u okviru programa za bezbednost u saobraćaju i programa za razvoj auto sporta, već i kroz rad AMSS u brojnim telima FIA.

Predsednik AMSS, Dejan Stojić, izrazio je zahvalnost predsedniku FIA na pruženoj podršci u daljem radu AMSS, istakavši da će novi menadžment na čijem je on čelu nastaviti da gradi razvojni put AMSS po uzoru na plan i program na kom se i do sada vredno radilo.
Milan Nikoliæ, Žan Tod i Dejan Stojiæ (Foto: AMSS promo)
"Smatram da je ova poseta od izuzetnog značaja ne samo za AMSS već i za našu zemlju, a podrška predsednika FIA je samo pokazatelj da imamo kontinuitet u radu koji je prepoznat i na svetskom nivou", istakao je Stojić.

"Želeo bih da izrazim veliku zahvalnost predsedniku FIA na poseti i podršci Auto-moto savezu Srbije. Prošle sedmice u Južnoafričkoj Republici smo se sastali na FIA konferenciji sa gospodinom Todom, gde smo mu izložili naš program rada za naredne četiri godine našeg mandata. Nakon nekoliko sastanaka, predsednik Tod je odlučio da današnjom posetom Auto-moto savezu Srbije potvrdi podršku i poštovanje koje uživamo kod FIA i njega kao predsednika. Dolazak Žan Toda u Srbiju je istorijski trenutak za AMSS", rekao je generalni sekretar AMSS Milan Nikolić i dodao da je zajednička misija FIA i AMSS podizanje auto sporta i bezbednosti u saobraćaju na viši nivo, što je ujedno i bila tema današnjeg sastanka.

Podsetimo, predsednik FIA Žan Tod u poseti Auto-moto savezu Srbije prvi put je bio pre osam godina, povodom obeležavanja 90 godina osnivanja i rada saveza, kada je promovisao globalnu akciju FIA za bezbednost saobraćaja u okviru Decenije za bezbednost saobraćaja, koja je još uvek na snazi, a koju je podržao i učestvuje u njenom sprovođenju na nacionalnom nivou i sam Auto-moto savez Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: