BMW definitivno ukida Seriju 3 Gran Turismo

Aktuelna generacija ostaće bez naslednika, potvrdio je prvi čovek bavarskog proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 08.05.2019.

10:15

BMW definitivno ukida Seriju 3 Gran Turismo
Foto: BMW promo

Šef BMW-a, Harald Kriger, otkrio je planove svoje kompanije za period do 2022. a u njima nema mesta za novu Seriju 3 GT.

"Naslednika sadašnjeg modela neće biti", kazao je Kriger u svom obraćanju povodom predstavljanja finansijskih rezultata BMW-a u prvom kvartalu 2019.

Izjava šefa bavarskog proizvođača nije iznenađenje, s obzirom da su pojedini čelnici kompanije i ranije govorilo o tome da će GT verzija Serije 3 najverovatnije biti ukinuta nakon što aktuelna generacija odsluži svoje.

Tako je u oktobru 2018. BMW-ov šef globalnog razvoja, Klaus Frolih, kao razlog za ukidanje "trojke" naveo promene u afinitetima kupaca u poslednjih desetak godina.
Foto: BMW promo
"Oni koji žele da imaju nešto višu poziciju sedenja u svom BMW-u, sada preferiraju X1 ili X3", kazao je tada Frolih.

Zato je Serija 3 GT još više gurnuta u stranu. Ukratko, ovaj model postao je još jedna žrtva okretanja tržišta ka krosover/SUV automobilima.

Ipak, kupci koji i dalje žele da nabave ovaj BMW, to će moći da urade još neko vreme. Naime, nemački proizvođač nije zvanično saopštio kada će aktuelni GT prestati da se proizvodi, a veruje se da će se to dogoditi 2020.

BMW Serije 3 GT lansiran je u okviru šeste generacije "trojke", koja se pojavila krajem 2011. godine.

Podsećamo, krajem 2018. BMW je predstavio novu, sedmu generaciju svoje najprodavanije limuzine.
Foto: BMW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: