Ukrali 124 točka za jednu noć FOTO/VIDEO

Poslednjih godina najveća noćna mora srpskih vozača u gradovima poput Beograda i Novog Sada, mada nisu izuzetak ni manja mesta, je da li će ujutru na javnom parkingu zateći svoj automobil na točkovima.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.05.2019.

09:00

Ukrali 124 točka za jednu noć FOTO/VIDEO
Foto: kelpfish/Depositphotos

Krađa kompletnog seta točkova sa parkiranog vozila je, nažalost, postala svakodnevica, ali nije Srbija jedina zemlja koja ima problema sa tim.

Naprotiv, krađa felni sa automobila je prisutna i u ekonomski znatno naprednijim zemljama, jer gde god postoji potražnja za jeftinom robom koja se može nabaviti na crnom tržištu, biće i toga.

Takav slučaj je i sa Sjedinjenim Američkim Državama gde su dvojica lopova izvela spektakularnu "operaciju" u Lujzijani.

Naime, za samo jednu noć oni su uspeli da skinu čak 124 točak sa automobila na parkingu jednog prodajnog salona.

Menadžer Chevroletovog dilera u Slajdelu Met Brauers je došao na posao ujutru i zatekao parking put automobila na drvenim blokovima, naravno bez točkova.

Lopovi su bili dovoljno ljubazni da ostave za sobom brezone. Nije saopšten broj automobila, ali prosta matematika kaže da je u pitanju 31 vozilo. Međutim, na parkingu je bilo dosta Toyota RAV4 iz 1994, koji imaju i rezervni točak na zadnjim vratima, pa je realna brojka 24-25 automobila.

Diler tvrdi da su lopovi svesno ciljali 20-inčne i veće felne, koje su skoro bez izuzetka aluminijumske.

"Razbili su brave, onesposobili alarme i nadzorne kamere i manipulisali osvetljenjem parkinga kako bi mogli da rade u potpunom mraku, bez da budu primećeni", saopštila je policija.

Policija iz Slajdela sumnja da je krađu izvela profesionalna grupa koja je otuđila robu u vrednosti od 124.000 dolara. Tandem je otišao sa 124 kompleta točkova koje su navodno natovarili u manji kamion.

Lokalni mediji ovu krađu već nazivaju savršenim zločinom jer policija tvrdi da je skoro nemoguće ući u trag felnama ili točkovima i vratiti ih nazad dileru od koga su ukradene, osim ukoliko odmah ne nađu kompletan plen.

Vlasnik dilerske kuće je ponudio novčanu nagradu u iznosu od 25.000 dolara za informacije koje mogu dovesti do hapšenja lopova.

Šef policije je rekao da bi potrega mogla da se proširi i van granica države Lujzijana ukoliko bude potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: