Genesis Mint: Gradski auto budućnosti za kojim će se okretati na ulici

Hyundaijev luksuzni automobilski brend Genesis predstavio je koncept malog električnog kupe vozila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.04.2019.

11:35

Genesis Mint: Gradski auto budućnosti za kojim će se okretati na ulici
Foto: Genesis

U eri krosover/SUV automobila pravo je osveženje kada neki od proizvođača ponudi viziju potpuno drugačijeg vozila koje budi emocije.

Brend Genesis, koji je osnovao Hyundai pre nekoliko godina sa idejom da parira velikim svetskim premijum proizvođačima, upravo je predstavio jedan takav automobil - doduše za sada smo u formi koncepta.
Foto: Genesis
Reč je o kupeu Mint koji je osmišljen kao mali dvosed bez klasičnog prtljažnika pozadi, ali sa prostorom za odlaganje stvari iza sedišta, kome se pristupa kroz zadnji par vrata.

Interesantno je da se ova poluvrata otvaraju kao kod nekih supersportskih automobila – nagore. U Genesisu kažu da je polica u zadnjem delu putničke kabine namenjena za privremno odlaganje stvari tokom dana, bilo da je reč o ličnim predmetima vozača i suvozača, ili kesama i paketima iz šopinga.
Foto: Genesis
Unutrašnjost Minta takođe je nesvakidašnje dizajnirana, što je tipično za ovakva i slična konceptna vozila.

Prednja sedišta su spojena i presvučena kožom, a sigurnosni pojasevi su sakriveni u naslonima.

Upravljač je sličnog oblika kao kod trkačkih automobila, a u njegovom središtu nalazi se ekran multimedijalnog sistema koji služi i kao instrument tabla, dok se sa leve i desne strane nalaze komande koje obično zatičemo na samom volanu. S tom razlikom što su ove komande dizajnirane u obliku malih okruglih ekrana osetljivih na dodir.
Foto: Genesis
Kako je Mint ipak samo koncept, Genesis se nije previše bavio tehničlkim karakteristikama.

Korejski proizvođač saopštio je samo da automobil ima električni pogon i da može da pređe do 320 km sa punim baterijama.

Vozilo je takođe opremljeno 350-kilovatnim sistemom za brzo punjenje baterija, ali Genesis nije otkrio koliko je vremena potrebno da se one dopune.
Foto: Genesis
Foto: Genesis
Foto: Genesis

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: