Mercedesovo "oružje" za napad na BMW X7 FOTO

Nemački premijum gigant Mercedes predstavio je svoj odgovor na rivalski BMW X7.

Podeli

Kao što se očekivalo, nova generacija modela GLS izgleda kao "nabildovana" verzija GLE, ali sa novim dizajnerskim jezikom Mercedesa.

Za razliku od kompaktne braće, GLS je bogatiji hromiranim detaljima karoserije, dok zadnji deo automobila krase uska LED štop svetla.

Unutrašnjost je kao i dobar deo eksterijera sličan modelu GLE, što se pre svega ogleda u identičnoj kontrolnoj tabli sa dvostrukim displejem i materijalima visokog kvaliteta.

Enterijer nudi više prostora nego ikad, posebno u drugom redu sedišta, zahvaljujući međuosovinskom rastojanju od 3.137 milimetara, što je više od onoga s čim raspolaže BMW X7 (3.104mm).

Kupci će imati veliki izbor pogonskih agregata, uključujući i poslednji 48-voltni "blagi" hibridni sistem sa šestocilindarskom SUS jedinicom iz GLE.

Što se tiče moćnijih AMG verzija, tu će se naći 4,0-litarski V8 sa dvostrukim turbom, a svi modeli će raspolagati sa devetobrzinskom automatskom transmisijom.

Mercedes već radi na ultra-luksuznoj Maybach verziji GLS-a, a najskuplja verzija ovog modela će se od ostatka ponude razlikovati pre svega po jedinstvenim branicima, felnama i prednjom maskom.

Novi Mercedes GLS će zvanično biti predstavljen 17. aprila na Sajmu automobila u Njujorku.

strana 1 od 74 idi na stranu