Prvi opoziv za BMW X7 – povlače 31 luksuzni SUV

Ubrzo nakon početka prodaje najvećeg BMW-ovog SUV-a, proizvođač je bio prinuđen da obavi vanredni servis na pojedinim vozilama u Sjedinjenim Državama zbog mogućeg problema sa zavrtnjima kojima su pričvršćena sedišta.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 02.04.2019.

18:30

Prvi opoziv za BMW X7 – povlače 31 luksuzni SUV

Kako navodi američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA), servisna kampanja se vrši zato što pomenuti zavrtnji možda nisu pravilno zategnuti, pa bi u slučaju eventualne saobraćajne nezgode to predstavljalo bezbednosni problem i dodatni rizik od povrede putnika.

Opozivom su obuhvaćene obe verzije BMW-ovog SUV modela - X7 xDrive40i i xDrive50i, ali samo ona vozila koja umaju opciona "Business lounge" sedišta.

U pitanju su vozila koja umesto klasične zadnje klupe imaju dva odvojena komforna sedišta poput fotelja. NHTSA je izbrojao svega 31 takvo vozilo, pa serviseri BMW-a u SAD neće imati previše posla oko kontrole spornih automobila.

Olakšavajuća okolnost po proizvođača je i to što sa sva ta vozila još uvek na parkinzima prodajnih salona širom Amerike. Kako se navodi, opoziv je započeo još krajem februara, a nije poznato da li je u međuvremenu i okončan.

BMW X7 u SAD košta od 73.900 dolara u verziji xDrive40i sa 3.0 litarskim 6-cilindrašem od 340 ks i 445 Nm, dok xDrive50i opremljen 4.4 twin-turbo V8 motorom sa 462 ks i 648 Nm ima početnu cenu od 92.600 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: