Tesla pozvao radnike da volontiraju kako bi ubrzali isporuku vozila

Ne pitaj šta tvoja firma može da uradi za tebe, već šta ti možeš da uradiš za nju - američki proizvođač traži od svojih radnika da dobrovoljno pomognu kompaniji kako bi se u što kraćem roku obavila isporuka velikog broja automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

10:46

Tesla pozvao radnike da volontiraju kako bi ubrzali isporuku vozila

Kako piše Biznis insajder, koji je imao uvid u mejl potpredsednika Tesle poslat na adrese šefova odeljenja u celoj kompaniji, američki proizvođač luksuznih električnih automobila traži da zaposleni dobrovoljno pomognu svojoj firmi kako bi se potreban broj vozila isporučio kupcima u zadatom roku.

"Potrebna nam je vaša pomoć kako bismo isporučili još 30.000 automobila u sledećih 15 dana", stoji u mejlu koji je šefovima u kompaniji poslao Sandžej Šah.

Uprkos stalnom napretku u dinamici isporuka u poslednjim kvartalima, Tesla je u svom izveštaju za poslednje tromesečje 2018. naveo da bi broj isporučenih automobila u Severnoj Americi mogao biti manji u prvom kvartalu 2019. zbog porasta izvoza vozila na tržišta Evrope i Kine.

Kako ova "dobrovoljna ispomoć" zaposlenih svojoj kompaniji funkcioniše u praksi, otkrio je za Biznis insajder jedan od Teslinih radnika koji je učestvovao u procesu isporuke vozila.

On navodi da je najpre proveo tri sata vozeći automobil do novog vlasnika, a zatim mu je trebalo isto toliko vremena da se Uberom vrati nazad. Sve troškove puta platila je kompanija Tesla.

"Svi smo se uključili u to jer želimo uspeh našoj firmi“, kazao je on. “Učinili smo to radi sigurnosti sopstvenog radnog mesta ali i za kompaniju", rekao je ovaj Teslin radnik.

Inače, kompanija je još u januaru otkrila kako je morala da kupi dodatne kamione za prevoz novih automobila do njihovih vlasnika, jer je bila suočena sa nedostatkom kapaciteta postojećih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: