Pare nisu problem – razgrabili 125 primeraka auta vrednog 2,4 mil €

Ako se neko pitao zašto je poslednjih godina porastao broj proizvođača superautomobila, odgovor daje švedski Koenigsegg.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

09:00

Pare nisu problem – razgrabili 125 primeraka auta vrednog 2,4 mil €

Ova kompanija je za svega nekoliko nedelja rasprodala svih planiranih 125 primeraka ultrabrzog modela Jesko čija proizvodnja počinje početkom 2020.

Koenigsegg je prodao 83 jedinice pred početak sajma u Ženevi na kojem je Jesko debitovao, a nakon premijere i ostala 42 primerka.
Potrebno je naglasiti da jedan primerak Koenigsegg Jesko košta 2,43 miliona evra. Koenigsegg planira da pravi jedan automobil nedeljno.

Egzotični dvosed pokreće centralno smešten 5,0-litarski V8 motor koji u kombinaciji s gorivom E85 razvija 1.600 konjskih snaga.
Jesko bi trebao da dostigne maksimalnu brzinu od 483 km/h, čime bi bio najbrži automobil koji se može koristiti na javnim putevima.

Automobil je ime dobio po ocu osnivača i direktora kompanije Kristijana fon Kenigsega, koji je jedan od najzaslužnijih za razvoj Koenigsegga u prvim godi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: