Bentley sa moćnim, a "štedljivim" V8 FOTO

Britanski Bentley predstavio je Continental GT V8 u dve verzije – kupe i kabriolet.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2019.

09:00

Bentley sa moćnim, a

Continental GT je dobio novi moćni i štedljivi, ako je to moguće tako nazvati, 4,0-litarski osmocilindarski tvin-turbo motor.

V8 raspolaže sa 550 KS i 770 Nm, a prema fabričkim specifikacijama GT V8 ubrzava 0-100 km/h za 3,9 sekundi, dok je maksimalna brzina 318 km/h.
Continental GT sa V8 ima maksimalnu brzinu kao i sa W12 motorom, ali je sa novim agregatom ubrzanje neznatno slabije.

Međutim, Bentley obećava "uzbudljive performanse" ali i "veću ekonomičnost" zahvaljujući sistemu deaktivacije cilindara.
Ceo proces se zasniva na gašenju četiri cilindra, a tokom vožnje traje samo 20 skundi. To omogućava Grand Touringu autonomiju veću od 800 kilometara.

Osim toga, iako se snaga sa V8 prenosi na sva četiri točka, Bentley u normalnim okolnostima vožnje koristi samo zadnji pogon takođe zbog ekonomičnosti.
Continental GT V8 je dostupan u sedam standardnih boja i sedam različitih boja krova i unutrašnjih dezena, te sa devet različitih modela aluminijumskih felni veličine 20-22 inča.

Bentley je već počeo sa rezervacijama, Continental GT V8 će prvo biti dostupan za tržište SAD u trećem kvartalu ove godine, a za ostatak sveta od početka sledeće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: