Glas naroda: 7 od 10 ima strah od samovozećih automobila

Jedna od tema koje su sve prisutnije u automobilskoj industriji je uvođenje u saobraćaj vozila sa auto-pilotom, kojima će u potpunosti upravljati kompjuteri. Ipak, nisu svi srećni zbog toga.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

12:15

Glas naroda: 7 od 10 ima strah od samovozećih automobila
Foto: Waymo

I dok stručnjaci navode brojne prednosti samovozećih automobila, u najnovijem istraživanju koje je sprovela Američka automobilska asocijacija (AAA), 71% ispitanika izjavilo je da bi se plašilo vožnje u jednom potpuno autonomnom automobilu.

U anketi je učestvovalo oko 1.000 vozača iz SAD, uzrasta preko 18 godina, a poređenja radi, u prošlogodišnjem istraživanju koje je takođe sproveo AAA, strah od vožnje u automobilu kojim bi upravljao isključivo kompjuter imalo je 73% anketiranih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: