Zima se još ne predaje: Lančani sudar 100 vozila FOTO/VIDEO

Dok se u Srbiji beleže prolećne temperature, snežna oluja koja je polovinom marta pogodila državu Kolorado u SAD prouzrokovala je nekoliko lančanih sudara na jednoj deonici autoputa I-25.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

10:00

Zima se još ne predaje: Lančani sudar 100 vozila FOTO/VIDEO
Foto: Facebook/Wellington Fire Protection District

Iako se zima na severnoj hemisferi zvanično završava za nekoliko dana, u Sjedinjenim Državama je pred sam kraj još jednom pokazala svoje zube.

Snežni ciklon koje je prošle sedmice pogodio saveznu državu Kolorado izazvao je poledicu na putu i drastično smanjio vidljivost, pa su vozači koji nisu prilagodili brzinu kretanja doveli do više lančanih sudara.

Kako su na Fejsbuku objavili lokalni vatrogasci koji su učestvovali u spasavanju putnika zarobljenih u svojim vozilima nakon udesa, u nekoliko saobraćanih nezgoda učestvovalo je 100-ak vozila – kamiona i putničkih automobila.

Oni su objavili i fotografije sa lica mesta, a dva najteža lančana sudara dogodila su se na sekciji autoputa I-25 ne dužoj od jednog i po kilometra. U prvom je učestvovalo 30-ak, a u drugom oko 40 vozila. Kako su spasioci naveli, iz oštećenih automobila izvučen je veliki broj povređenih, ali na sreću u ovim udesima nije bilo poginulih.

Koliko su uslovi za vožnju bili otežani tokom snežne oluje, možete da vidite na snimku lokalne TV stanice:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: