Novi Golf već ima probleme – nećemo ga videti ove godine

Iako je predvođeno da se pokaže svetu ove godine, osma generacija Volkswagen Golfa će da sačeka 2020.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.03.2019.

16:30

Novi Golf već ima probleme – nećemo ga videti ove godine
Foto: Carscoops

Međutim, pravi razlozi ove navodne odluke nisu potpuno jasni, prenosi Automotive News.

Nemački list Bild tvrdi da inženjeri Volkswagena imaju "tehničke problema" u vezi sa uvođenjem nove tehnologije u svoj najpopularniji model, uključujući potpuno digitalni kokpit koji je konstantno "online".

Iako iz Volkswagena priznaju da imaju probleme, demantuju da su oni razlog odlaganja premijere, za koje veruju da će Golfu dati status ekskluzivnosti.

Direktor prodaje i marketinga u VW Jirgen Stakman je istakao da su u Volfsburgu procenili da je bolje da "potpuna ofanziva" krene početkom sledeće godine.

"Nema to nikakve veze sa proizvodnjom. Nije pametno gurnuti automobil u prodaju u vreme Božića, jer tada ljudi ne kupuju vozila"
, kaže Stakman.

Golf 8 je zvaničnu premijeru trebalo da ima na Sajmu automobila u Frankfurtu, koji je na programu 12-22. septembra, paralelno sa ID električnim hečbekom.

Međutim, novi Golf će da sačeka na promociju još nekoliko meseci. Evropski mediji najavljuju da su za 2020. planirane i verzije visokih performansi – GTI i R.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: