Ova stvar će biti brza u krivinama – stigao je Tesla Model Y FOTO

Čekanju je konačno došao kraj – stigao je novi Tesla.

Podeli

Američki proizvođač električnih automobila predstavio je svoj novi, četvrti model.

Posle S, X i 3 sada je tu i Model Y. Novi kompaktni SUV će se u prodaji naći od 2020. godine, po početnoj ceni od 39.000 dolara.

Prvo će biti dostupna verzija sa većom autonomijom od 480 kilometara po ceni od 47.000$. Biće dovoljno 15 minuta punjenja za 270 kilometara vožnje.

Najsnažnija verzija vredna 60.000$ će imati ubrzanje iz mesta do 100 km/h za 3,5 sekundi.

"Ima funkcionalnsot SUV-a, ali se vozi kao sportski automobil. Ova stvar će biti vrlo brza u krivinama",
rekao je direktor Tesle Ilon Mask.

Model Y sa dva elektro-motora i pogonom na sva četiri točka će koštati 51.000$, a ova i najsnažnija verzija će takođe biti dostupne od 2020.

Najjeftinija vartijanta čija će autononija biti 370 km će se u prodaji naći od 2021. godine.

Prostraniji od Modela 3, ali ne toliko impozantan kao Model X, Model Y ima sedam sedišta, ali će treći red sedišta biti dostupan tek od 2021.

Mask očekuje pet zvezdica na testovima sudara i visoke ocene bezbednosti: "Biće najbezbedniji SUV srednje veličine do sad".

Enterijer umnogome liči na unutrašnjost Modela 3, uz standardan dizajn, tu je 15-inčni ekran osetljiv na dodir, panoramski krov i prtljažni prostor od 1.868 litara.

Tesla je predstavio Model Y u ključnom trenutku za kompaniju, nakon što je Model 3 postao najprodavaniji električni automobil u svetu i to samo u prodaji u SAD, a neposredno nakon što je počela njegova prodaja u Evropi.

strana 1 od 77 idi na stranu