VW radi na gradskom I.D, ali neće biti kao Polo

Nemački Volkswagen će u narednim godinama predstaviti nekoliko modela potpuno električnih vozila, a uveliko poznatoj liniji I.D. porodice priključiće se još jedan.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2019.

20:15

VW radi na gradskom I.D, ali neće biti kao Polo

Pored Buzza, Crozza, Vizzionsa, R-a i Hečbeka, VW radi i na manjem modelu od kompaktne hečbek varijante.

Izvršni direktor VW Grupe Herbert Dies je istakao da električna MEB arhitektura uključuje i podršku za male gradske automobile.

Dies je potvrdio za Auto Eypress da će prvi kompanijin I.D. gradski automobil stići 2023.

"Biće manji od Golfa. Radimo na tome, očekuje se 2023. Moramo to da uradimo ako želimo da posedujemo udeo u tržištu koji planiramo", rekao je Dies.

Dies nije želeo da otkriva detalje o izgledu prvog I.D. mališana, ali je moguće da će to biti krosover poput T-Crossa.

VW forsira elektrifikaciju u svojim elitnim brendovima Audiju i Porscheu pre nego što uvede flotu vozila u pristupačnijim segmentima, kao što je klasa u kojoj je model Polo.

"Baterije su i dalje prilično skupe pa je razlika u ceni između standardnog i električnog automobila u toj klasi, kao što su Up! i Polo, prilično velika u ekonomskom pogledu", potvrdio je Dies stav VW da su mali električni automobili još uvek neisplativi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: