Nova hijerarhija u VW – Seat važniji od Škode?

Seat će na sajmu u Ženevi sledeće nedelje predstaviti svoj prvi električni model.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2019.

10:20

Nova hijerarhija u VW – Seat važniji od Škode?
Seat IBE Concept (2010)

Još neimenovani automobil će prestavljati "rođaka" Volkswagen ID hečbeka s obzirom da je baziran na novoj MEB platformi.

Seat najavljuje da će autonomija njegovog EV biti oko 500 kilometara, što je približno onome što najavljuju iz VW i Škode za svoje EV modele.

Španski EV bi trebalo da bude viši od VW ID hečbeka, ali niži od Škodinog EV SUV-a, što sugeriše da će se da vozi kao krosover.

Tu platformu će koristiti i Škoda za svoj prvi električni SUV koji je inspirisan Vision E konceptom.

Direktor Seata Luka de Meo ističe da to što je njegov brend drugi koji koristi MEB platformu znak pozicije španske marke u VW grupaciji.

"U prethodnih pet ili šest godina smo pokazali da sa pravim sastojcima možemo odlično da kuvamo. Pogledajte samo uspeh Leona", rekao je De Meo.

Direktor dizajne Alehandro Mesanero je dodao da je koncept električnog automobila 97% "tu", u smislu finalnog dizajna.

Seat uveliko sprema novu generaciju Leona, za čiji dizajn ističu da je "odvažan korak" koji će predvoditi novu generaciju automobila španske marke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: