Svetska premijera: VW T-Roc R sa 300 ks VIDEO

Volkswagen je predstavio najsnažniju varijantu svog kompaktnog SUV-a, sa motorom iz Golfa R.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2019.

11:30

Svetska premijera: VW T-Roc R sa 300 ks VIDEO

Sve donedavno visokoperformansni SUV automobili bili su privilegija premijum brendova, poput Audija, BMW-a ili Mercedesa, ali sada i mejnstrim proizvođači žele svoj deo kolača u ovoj klasi putničkih vozila.

Volkswagen se tako odvažio da u svoj kompaktni SUV T-Roc ugradi motor i tehnologiju iz sportskog Golfa R. T-Roc R, koji će biti izložen na štandu nemačkog proizvođača na predstojećem sajmu automobila u Ženevi, koristi za pogon 4-cilindarski 2.0 TSI turbo benzinac sa 300 ks (221 kW) i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Motor je povezan sa 7-stepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, a snaga se standardno prenosi na sva 4 točka pomoću Volkswagenovog 4Motion sistema.
Ovako moćne specifikacije garantuju i odlične performanse, pa T-Roc R 0-100 km/h stiže za samo 4,9 s.

Maksimalna brzina fabrički je ograničena na 250 km/h.
VW je iskoristio iskustva sa Golfa R, pa ovaj SUV ima takođe ima spušteno sportsko oslanjanje i standardni progresivni upravljački sistem, dok su kočnice preuzete sa Golfa R Performance.

T-Roc R nudi vozaču i poseban, "Race" trkački mod, kao i mogućnost manuelnog isključivanja ESC sistema elektronske kontrole stabilnosti.
Volkswagen se potrudio da R verzija i vizuelno odaje utisak snage – novi prednji branik ima masivne otvore za vazduh, a primetna su i proširenja na bokovima kako bi se ispod blatobrana udobno smestile niskoprofilne sportske gume dimenzina 235/40.

Zadnji deo automobila ne zaostaje po atraktivnosti zahvaljujući velikom difuzoru na donjem delu branika i 4 moćne izduvne cevi.
T-Roc R standardno stiže sa specijalnim 18 inčnim Spielberg alu felnama, a kupcima su na raspolaganju i opcioni 19 inčni Pretoria točkovi.

Među stilskim i aerodinamičkim dodacima su još i hormirani detalji na spoljašnjosti, krovni spojelra, kao i crne kočne čeljusti, dok je crni krov dostupan uz doplatu.
Unutrašnjost prati eksterijer sa raznim sportskim “R” znamenjima, a u poređenju sa regularnom verzijom modela T-Roc ima i standardno belo ambijentalno osvetljenje.

Tu su i neizostavne polugice na volanu za manuelnu promenu stepena prenosa.
Volkswagen je saopštio da je predstavljeni T-Roc R pretprodukcijski model, ali da se serijska verzija - koja će u prodajne salone stići kasnije tokom godine - neće bitno razlikovati od ovog vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: