Da li je dizel mrtav? Audi kaže – TDI je zakon! FOTO

Iako je dizel poslednjih godina na lošem glasu pa je prodaja posebnu u Evropi pala za 30%, ova vrsta pogona je i dalje aktuelna kod proizvođača.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2019.

16:15

Da li je dizel mrtav? Audi kaže – TDI je zakon! FOTO
Foto: Audi

Jedan od njih je Audi, član Volkswagen Grupe koja je i glavni krivac za ozloglašen položaj ove vrste pogona.

Veliki deo tržišta i dalje ima veliki apetit za TDI agregatima, čak i u klasi vozila visokih performansi, što je Audi iskoristio i predstavio SQ5 TDI SUV.
Foto: Audi
Audi SQ5 TDI raspolaže za 342 KS i 700 Nm obrtnog momenta iz 3,0-litarskog V6 agregata sa blagom hibridnim podrškom u vidu 48-voltnog električnog sistema.

Uparen sa osmostepenim tiptronik transmisijom i pogonom na sva četiri točka, iz mesta do 100 km/h ubrzava za 5,1 sekundi uz maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 250 Kkm/h.
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: