Volvo S60 krenuo u Evropu iz Amerike

Volvo je počeo da izvozi iz Sjedinjenih Država novi S60, koji se proizvodi u fabrici u Južnoj Karolini.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2019.

11:10

Volvo S60 krenuo u Evropu iz Amerike

Prvi primerci nove generacije Volvo limuzine namenjeni evropskom tržištu stigli su u belgijsku luku Zebriž, odakle će biti transportovane u distributivni centar u Gentu.

Kako se navodi, prvi kontigent vozila modela S60 namenjen je prodajnoj mreži u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Holandiji, Belgiji, Irskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Poljskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Češkoj, Sloveniji i Bugarskoj.
Tokom 2019, novi S60 takođe će biti isporučen kupcima širom sveta, uključujući Tursku, Australiji i Novi Zeland, kao i u još 93 zemlje iz Afrike, Bliskog istoka i azijsko-pacifičkog regiona.

Proizvodnja najnovije generacije limuzine S60 započela je pre šest meseci, a planirano je da se tokom ove godine u Južnoj Karolini napravi oko 50.000 vozila, od čega je preko 50% nameneno izvozu.

Volvo će u SAD 2022. pokrenuti proizvodnju još jednog modela, sledeće generacije SUV-a XC90, a kapacitet fabrike biće proširen na 150.000 automobila godišnje.
Volvo S60 imao je premijeru u junu 2018. Ova limuzina bazirana je na modifikovanoj SPA mehaničkoj platformi i deli tehnologiju sa modelima V60 i XC60.

Novi S60 na tržištu očekuje oštra konkurencija, u vidu modela kao što su BMW Serije 3, Mercedes C klase, Audi A4, Jaguar XE, Alfa Romeo Giulia i Lexus IS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: