Prvi pogled u Škodin električni automobil FOTO

Češki proizvođač objavio je dizajnerski crtež unjutrašnjosti koncepta Vision iV koji pruža uvid u putničku kabinu prvog potpuno električnog automobila marke Škoda. U fokusu su minimalistički dizajnirana, inovativna instrument tabla i centralna konzola sa velikim ekranom multimedijalnog sistema, kao i novodizajnirani dvokraki volan.

Podeli

Potpuno električni koncept Vision iV napravljen je na Volkswagenovoj MEB mehaničkoj platformi (Modular Electric Drive Kit).

S obzirom da se tradicionalni centralni tunel u podu vozila ne koristi dizajneri su iskoristili mogućnosti MEB platforme kako bi kreirali prostran i inovativan enterijer.

Rekonfigurisali su izgled instrument table i centralne konzole, a između sedišta vozača i suvozača Vision iV nudi dosta prostora za odlaganje sitnica na najnižem nivou. Iznad se izdiže centralna konzola kojoj je još lakše pristupiti sa mesta vozača i suvozača.

Previđeno je i da se dva smartfona, koja mogu biti bežično integrisana u multimedijalni i operativni sistem, smeste u konzolu dok se pune pomoću induktivnog punjača baterije.

Komandna tabla sastoji se od dva nivoa, dok je veliki samostojeći ekran postavljen tako da izgleda kao da lebdi u srednjem delu iznad centralne konzole.

Konceptom Vision iV Škoda pravi još jedan korak ka elektromobilnosti. U naredne četiri godine, češki proizvođač automobila investiraće oko 2 milijarde evra u alternativne pogonske sisteme i nove usluge mobilnosti.

Škoda će predstaviti čak deset električnih modela do kraja 2022. godine.

Svetska premijera koncept studije Vision iV zakazana je za predstojeći sajam automobila u Ženevi.

strana 1 od 78 idi na stranu