Toyota ukida najmanji Prius

Toyota će prestati da proizvodi najmanju verziju svog hibridnog modela - Prius C, najavili su u toj japanskoj kompaniji.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

15:00

Toyota ukida najmanji Prius
Prius C iz 2017.

Prius C, koji je debitovao pre sedam godina, odlazi u penziju, a zameniće ga nova Corolla Hybrid hečbek, potvrdio je potpredsednik za marketing Toyote, Ed Laukes za Motor1.

On nije precizirao do kada će se najmanji model sa oznakom Prius proizvoditi, ali je rekao da to “verovatno neće biti još dugo” i da je Prius C “dobro poslužio svrsi”.

Toyota je ovaj model predstavila 2012. godine kao jeftiniju i manju alternativu regularnom Priusu čija je popularnost u to vreme bila u usponu.

Prius C je dizajnerski manje odudarao od automobila sa konvencionalnim motorima, a imao je pogonski sistem koji se sastoji od četvorocilindarskog 1.5 litarskog benzinca i elektromotora, ukupne kombinovane snage 99 ks.

Sa druge strane, nova Corolla Hybrid opremljena je 1.8 litarskim benzinskim agregatom i elektromotorom čija je ukupna snaga 122 ks.
Prius C iz 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: