Zavirite u kabinu urbane električne Honde FOTO

Japanski proizvođač predstaviće na sajmu automobila u Ženevi prototip malog električnog automobila zasnovanog na konceptu Urban EV iz 2017.

Podeli

Urban EV koncept naišao je na pozitivne reakcije javnosti koja prati događaje u auto-industriji, pa je Honda odlučila da kupcima ponudi produkcijski automobil zasnovan na ovoj dizajnerskoj studiji.

Uoči ženevske premijere ovog električnog automobila, japanski proizvođač obajvio je prvu fotografiju unutrašnjosti vozila, na kojoj je otkrio izgled komandne table i još neke detalje iz enterijera.

Kokpit ovog automobila karakteriše minimalistički i, pomalo, retro dizajn sa dominantnim, ultra širokim digitalnim ekranom koji se prostire gotovo čitavom širinom komandne table.

Pored upravljanja mulitmedijalnim sistemom, ovaj displej igra i ulogu instrument table, a na njemu se može pratiti rad komponenti električnog pogona i stanje baterija.

Honda je ipak zadržala i neke tradicionalne komande. Na centralnoj konzoli ispod ekrana nalazi se grupa prekidača, kao i točkić za kontrolu jačine zvuka, dok su još niže smeštene komande klima-uređaja.

Prototip je opremljen savremenim tehnologijama kao što su automatski farovi, pomoć pri održavanju vozila u okvirima saobraćajne trake kojom se kreće, zadnja kamera koja menja konvencionalni unutrašnji retrovizor, a na raspolaganju je i grejač volana.

U odnosu na koncept koji je imao 3 vrata, serijski model iz praktičnih razloga ima 5 vrata, a kapacitet putničke kabine proširen je sa 4 na 5 odraslih osoba.

Više detalja biće poznato 5. marta, kada će u Ženevi biti održati premijera ovog električnog automobila.

Serijska proizvodnja počeće kasnije tokom godine, a automobil u prodajne salone u Evropi stiže pre kraja 2019.

Urban EV koncept iz 2017.
Urban EV koncept iz 2017.

strana 1 od 78 idi na stranu