Može li novi Fordov 7.3 litarski V8 da završi u Mustangu?

Američki proizvođač predstavio je na auto-salonu u Čikagu novi moćni motor za porodicu pikapova iz F serije koji su namenjeni za najteže zadatke.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2019.

12:10

Može li novi Fordov 7.3 litarski V8 da završi u Mustangu?

Osim radne zapremine i broja cilindara, Ford nije otkrio više detalja o ovom pogonskom agregatu, ali je saopštio kako veruje da je to "najsnažniji benzinski V8 u svojoj klasi".

Ubrzo nakon premijere, počele su i spekulacije o tome gde će sve američki proivzođač moći da ugrađuje ovu "mašinu".

Iz razgovora sa portparolom Forda, Majkom Levinom, MotorAuthority je saznao da je novi V8 tehnički moguće smestiti ispod haube Mustanga i pikap modela F-150.
Ipak, Levin je dodao da, iako je to izvodljivo, nije mnogo verovatno da će se to i dogoditi.

Naime, motor je konstruisan sa namerom da pogoni velike američke pikap modele koji su namenjeni najtežim zadacima u pogledu vuče tereta.

Kako je naveo, novi V8 ima blok izrađen u potpunosti od čelika i bio bi pretežak za Mustanga.
Ford F-450 Super Duty za 2020.
Motor bi poremetio osetljiv balans rasporeda mase po osovinama, pa se gotovo sigurno neće koristiti u vozilu koje ima sportske karakteristike – barem kada je u pitanju serijska proizvodnja.

To, međutim, ne važi za naknadno dorađene automobile, pa čak i Levin predviđa da će već sledeće godine na sajmu SEMA u Las Vegasu debitovati "tjunirani" Mustang sa pomenutim pogonskim agregatom.

Inače, u Fordovim Super Duty pikapovima (kamionetima), novi 7.3 V8 uparen je sa 10-brzinskim automatskim menjačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: