Ford osvežava SUV gamu u Evropi: Stiže Kuga sa 7 sedišta

Na talasu rasta prodaje SUV modela, američki proizvođač priprema novitete za evropsko tržište.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 10.02.2019.

13:00

Ford osvežava SUV gamu u Evropi: Stiže Kuga sa 7 sedišta
Ford Kuga

Iz godine u godinu u Evropi raste interesovanje kupaca za SUV/krosover automobile, pa je tako tržišni udeo ove vrste vozila u 2018. dostigao 35% ukupne prodaje četvorotočkaša.

Ford želi da uhvati korak sa ovim trendom i planira obnovu game SUV modela.

Najprodavaniji Fordov SUV na evropskom tržištu je Kuga. U 2018. kupcima je isporučeno 153.542 primerka ovog modela. Iza njega je potkompaktni EcoSport koji je tokom protekle godine stigao na adrese 111.856 novih vlasnika, uz rast od čak 78% u odnosu na 2017.
Ford EcoSport
Sa druge strane, Ford Edge je prodat u svega 9.527 primeraka, uz pad od 41% na godišnjem nivou.

Američki proizvođač zato namerava da model Edge u Evropi zameni novom Kugom sa 7 sedišta.

Osim toga, predviđena je i smena generacija regularne verzije Ford Kuge sa 5 sedišta, a naslednika će dobiti i EcoSport.

Pored navednih modela, Ford je najavio lansiranje još jednog SUV vozila, čije ime za sada nije otkriveno, tako da je pred nama zanimljiva godina kada su u pitanju evropske premijere novih Fordovih SUV automobila.
Ford Edge

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: