Počela proizvodnja novog Škodinog modela FOTO

Prvi primerci kompaknog hečbeka Scala sišli su sa fabričke trake Škodinog pogona Mlada Boleslav u Češkoj.

Podeli

* Galerija: Škoda Scala

Prvi Škodin automobil koji koristi Volkswagenovu MQB-A0 mehaničku platformu predstavljen je krajem 2018. godine na svečanosti u Izraelu, a kupcima će biti dostupan u pet motorskih varijanti – tri benznske, jednoj dizelskoj i jednoj CNG verziji na metan.

Bazični benzinac je trocilindarski 1.0 TSI sa 95 ks, zatim sledi 1.0 TSI sa 115 "konja", a u vrhu benzinske game je četvorocilindarski 1.5 TSI sa 150 ks. Oni koji se opredele za dizel opciju, imaju na raspolaganju četvorocilindarski 1.6 TDI sa 115 ks i 250 Nm.

Peti motor u ponudi je 1.0 G-Tec sa 90 konjskih snaga, koji osim benzina kao gorivo može da koristi i komprimovani prirodni gas (CNG).

Za prenos snage u modelu Scala koriste se 5-brzinski i 6-brzinski manuelni menjači, kao i sedmostepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom.

Škoda je saopštila da je zahvaljujući Volkswagenovoj MQB-A0 mehanici u mogućnosti da svoj novi model opremi savremenim sistemima pomoći vozaču koji doprinose većoj bezbednosti putnika.

Među njima su i asistencija za održavanje vozila u okvirima saobraćajne trake kojom se kreće, upozorenje na drugo vozilo u "mrtvom uglu", upozorenje na nailazak drugog vozila sa boka ili otpozadi, kao i adaptivni tempomat.

Među opcijama su i kompletni LED farovi i stop svetla.

Prodaja Škode Scala počeće u drugom tromesečju 2019.

strana 1 od 78 idi na stranu