Renault potvrdio – stiže Dacia Duster pik-ap FOTO

Francuska kompanija Renault potvrdila je da će krajem ove godine predstaviti pik-ap verziju pristupačnog rumunskog SUV-a Dacie Duster.

Podeli

Renaultovi inženjeri su udružili snage sa stručnjacima iz redova rumunskog proizvođača autobusa Romturingie koji su pre dve godine napravili nezvaničnu kamionet verziju Dustera (na slikama).

Iako se malo zna o Duster pik-apu, generalni direktor Renaulta u Rumuniji Hakim Butehra je istakao da će biti fokusiran na komercijalnu upotrebu, a ne kao "lajfstajl" model poput Renault Orocha koji je 2015. lansiran u Južnoj Americi.

To znači da će Duster pik-ap ostati veran dugogodišnjoj filozofiji Dacie – pristupačno za novčanik. Nema informacija ni o obliku vozila, odnosno da li će kabina imati jedan ili praktičniji dupri red sedišta.

Ako sve prođe po planu, Duster pik-ap će se u prodaji naći u drugom tromesečju ove godine.

Dacia je postala ozbiljan igrač na tržištu automobila u Evropskoj uniji, zauzela je 14. mesto prošle godine nadmašivši i južnokorejski brend Kia.

Rumunski proizvođač koji je godinama u vlasništvu Renaulta je tokom 2018. isporučio skoro 530.000 vozila, što je rast od skoro 12% u odnosu na prethodnu godinu.

strana 1 od 78 idi na stranu