Šta nam sve sprema Volkswagen u 2019?

Za tekuću godinu proizvođač iz Volfsburga pripremio je brojne novitete, među kojima je i premijera osme generacije dugogodišnjeg bestselera ovog brenda.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2019.

11:15

Šta nam sve sprema Volkswagen u 2019?
VW T-Cross

Jedan od najznačajnijih Volkswagenovih, ali i novih modela uopšte, u 2019. biće Golf 8.

Svetska premijera planirana je za treći kvartal godine, što znači da će najnoviji Golf biti izložen na jesenjem salonu automobila u Frankfurtu. Serijska proizvodnja počeće tokom leta.

I dok je početkom godine prikazana nova verzija Passata za severnoameričko tržište, redizajn evropskog Passata tek treba da usledi.

Nemački proizvođač nema običaj da prilikom restilizacije vrši veće kozmetičke zahvate, pa ne treba očekivati ni da će se Passat za 2019. stilski previše razlikovato od ovog koji je sada na putevima.

I u narednom periodu, kupcima će na raspolaganju biti limuzina i karavan, dok će se motorizacija sastojati od proverenih benzinaca i dizelaša, kao i plug-in hibridne opcije.
Elektrièni VW ID heèbek
Jedan od modela koji treba da odrede pravac Volkswagena u budućnosti, ali i da potvrdi opravdanost prelaska automobila na električni pogon jeste hečbek iz buduće ID familije.

Svetska premijera u planu je u narednim mesecima, a do kraja godine počeće i masovna serijska proizvodnja. Ovaj kompaktni električni automobil baziran je na MEB mehaničkoj platformi koji je VW razvio specijalno za vozila na struju.

Spekuliše se da će komercijalno ime modela biti VW Neo, a sa punim baterijama će moći da pređe 467-550 km, u zavisnosti od toga koji se merni ciklus primenjuje.
Golf GTI TCR
Nakon uspeha sa SUV modelom T-Roc, u 2019. uslediće i njegova kabriolet verzija. Model sa otvorenim krovom zasnovan je na standardnoj verziji, potvrdio je još prošle godine direktor prodaje Jurgen Štekman:

"To je automobil koji smo svi želeli da napravimo. Ne postoji veliko tržište za njega, takva vrsta automobila je popularna samo u malom broju zemalja, ali svi strastveno želimo to da uradimo", dodao je Štekman.

Jedan od novih modela koji tek treba da se nađu u prodaji, a koji je već imao premijeru, je Golf GTI TCR, kao najbrži serijski GTI u aktuelnoj ponudi Golfa 7. Ovaj automobil ima 290 ks i dostiže maksimalnih 264 km/h.

U 2019. u prodajne salone stiže još jedan SUV model koji je premijeru imao krajem 2018. Reč je o potkompaktnom Volkswagenu T-Cross koji će se proizvoditi u Španiji, zajedno sa sestrinskim modelom Seat Arona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: