VW Polo i Golf na metan su odličan izbor

Iako su hibridi i električna vozila možda budućnost Volkswagen Grupe, motori sa unutrašnjim sagorevanjem će dominirati još nekoliko godina.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 01.02.2019.

16:15

VW Polo i Golf na metan su odličan izbor

Za one koji žele automobil koji poseduje ekonomičnost dizela, bez gubljenja prednosti koje donosi TDI agregat, VAG nudi opciju sa pogonom na komprimovani prirodni gas (metan).

Nakon što su sestrinske firme SEAT i Škoda unapredile Aronu i Octaviju sa TGI i G-TEC pogonom, i kičma grupacije VW je ušao u istu priču.

VW je otkrio prerađene verzije Polo TGI i "kralja" Golf TGI. Polo je dobio treći CNG rezervoar sa 16,5 litara koji povećava ukupnu zapreminu goriva na 9,15l.

Prema novom WLTP standardu emisije gasova i potrošnje, Polo TGI sa 1,0-litarskim trocilindarskim agregatom od 90 KS.može da pređe 368 kilometara samo na CNG.

Što se tiče Golfa, TGI verzija je dobila novi 1,5-litarski četvorocilindarski agregat sa 130 KS kojem je potrebno 3,5-3,6 kg prirodnog gasa za 100 kilometara puta.

U poređenju sa svojim prethodnikom, Golf TGI sada može da pređe 80 kilometara više na gas uz manju emisiju.

S bozirom da je za leto najavljena premijera nove, osme generacije Golfa, ovo je sigurno poslednje unapređenje aktuelnog Mk7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: