Potpuno nova Corsa stiže do kraja godine FOTO

Nova generacija Opel Corse imaće istu mehaničku platformu kao novi Paugeot 208, koji se takođe očekuje u 2019.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.01.2019.

20:00

Potpuno nova Corsa stiže do kraja godine FOTO
Foto: CarPix/CarScoops

Kada je 2017. francuski auto gigant PSA kupio marke Opel i Vauxhall od General Motorsa (GM), razvoj nove Corse je prekinut s obzirom da je prvobitno planirano da ovaj automobil koristi GM mehaniku.

Rad na novoj generaciji Corse nastavljen je uz prelazak na CMP platformu francuskog proizvođača. Da je automobil u završnoj fazi razvoja, pokazuju fotografije pretprodukcijskog vozila koje je nedavno snimljeno sa “kamuflažom” tokom test vožnje po snegu.

Iako deli mehaniku sa novom 208-icom, Corsa F imaće prepoznatljive Opelove stilske detalje.
Foto: CarPix/CarScoops
Podsećamo, aktuelna Corsa koja je dostupna na tržištu nije potpuno nova generacija, s obzirom da je u velikoj meri zasnovana na Corsi D iz 2006.

Zbog toga je za Opel važno da se naslednik pojavi u prodaji što je pre moguće.

Corsa F najverovatnije će debitovati na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2019, a u prodajne salone trebalo bi da stigne do kraja godine. Najavljena električna varijanta očekuje se 2020.
Foto: CarPix/CarScoops

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: