Jedinstveni Ferrari nikako da pronađe trajni dom FOTO

Nema mnogo jedinstvenih Ferrarija na tržištu, ipak jedan od njih je moguće kupiti.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

10:30

Jedinstveni Ferrari nikako da pronađe trajni dom FOTO

U pitanju je model SP30 koji će se već drugi put naći na aukciji u poslednjih šest godina.

Prvobitno prodat u Ujedinjene Arapske Emirate, ovaj automobil baziran na modelu 599 GTB naći će se na javnoj licitaciji 6. februara u Parizu.
SP30 je prešao samo 105 kilometara, što je svega dva kilometra više nego što je pisalo na brojčaniku prošle jeseni.

I dalje je u izvanrednom izdanju, što bi i trebalo da bude s obzirom da je jedva vožen, a novi vlasnik će imati čak tu čast da skine originalnu plastičnu zaštitu sa multimedijalnog ekrana.
Naravno, za to zadovoljstvo će morati da posegne duboko u svoj "novčanik", jer se očekuje da SP30 dostigne sedmocifrenu vrednost na aukciji.

Što se tiče performansi, SP30 je za razliku od prerađene karoserije zadržao isti pogon kao standardni 599, a za to je zadužen 6,0-litarski V12 sa više od 600 KS.
SP30 ubrzava iz mesta do 100 km/h za nešto preko tri sekunde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: